Avbytare: Joel Jakobsson, Fredrik Odell, Carl Odell, Robin 86 Mårtensson och Joppe Nilsson.

Philip Mattsson ut - Carl Odell in 69 min
Martin Silvhed ut - Robin Mårtensson in 80 min
Pontus Andersson ut - Joppe Nilsson in 82 min

MATCHKOMMENTARER
Med segern senast mot Skanör i ryggen kom vi till Veberöd med starkt självförtroende. Efter avstängning på Patrik Lippe och ett sent återbud från Gustav Lindquist tvingades vi stuva om i startelvan och totalt blev det 4 ändringar i startelvan. Redan i den 1:a minuten spelar Veberöd in bollen i vårt straffområde där en helt fri Veberödspelare står och skjuter utanför. Nära mardrömsstart där. Efter Veberöds chans under inledningen blev det mest till ett ställningskrig och det kändes verkligen som en 0-0 match. Veberöd har lite mer boll än oss och skapar några halvchanser. ÖT Smygehuk har ett antal gyllene kontringslägen där vi kommer 3 mot 2 och 4 mot 3 men sista passningen var för dålig och chanserna rinner ut i sanden. I den 25:e minuten tvingas lagkaptenen Adam Norén bryta med en knäskada och in kommer Joel Jakobsson. I den 43:e minuten kommer ÖT Smygehuks första avslut på mål då Pontus Andersson skjuter ett skott från straffområdet som målvakten räddar. 0-0 i paus och vi känner att kan vi bara utnyttja våra kontringslägen mot Veberöds tröga 3-backslinje så skulle vi ha en bra chans att vinna matchen. Andra halvlek går igång och Veberöd flyttar upp lagets överlägset bästa spelare Victor Rosberg till att ligga precis bakom forwards. Detta blev en klar injektion i Veberöds anfallsspel och ÖT Smygehuk får ägna stora stunder åt att bara försvara sig. I den 55:e minuten kontrar Veberöd där man kommer 3 mot 2. Veberöd har en spelare som nyss legat skadad som går tillbaka långt bakom vår backlinje alltså i solklar offsideposition. Den bollförande Veberödspelaren får bollen lite för långt ifrån sig och den offsidestående spelaren tar emot bollen. Domarna väljer att oförklarligt fria. Istället rullar Veberöd in 1-0 och stora protester från bortalaget hjälpte föga mot domaren som trodde sig ha allt klart för sig. Mathias Herrström och Philip Mattsson var helt slutkörda i mitten på andra halvlek och byts in till förmån för Fredrik Odell och Carl Odell. I den 74:e minuten kontrar Veberöd på vänsterkanten och ett till början misslyckat inlägg touchar en ÖT Smygehuk försvarare och friställer en Veberödspelare på bortre stolpen som enkelt kan raka in 2-0 och ridå ner. ÖT Smygehuk gör ett sista försök att komma ikapp men kommer inte närmre än nästan. Våra omställningsförsök där vi kommer 5 mot 4 och 4 mot 3 slarvas återigen bort och målchanserna uteblir. Veberöd vinner helt rättvist med 2-0 och den stora skillnaden var Victor Rosberg som gjorde i stort sätt allting rätt. Det var längesedan ÖT Smygehuk var så bleka i sitt anfallsspel och det är bara till att ladda om batterierna till nästa helg. I nästa match väntar BK Höllviken på söndagen den 25:e augusti klockan 14:00 på Smygehamns IP.